Cute Pink Flying Butterfly

Saturday, 1 March 2014

Blog Yang Lama Tak Update :(

Assalamualaikum :)
apa khabar ? sihat ke ? 
tirah dah lama sangat tak update blog buruk ni,
dah semakin buruk nampaknya,. ahaha
tahun baru ni ingat nak pasang niat jadi muslimah yang lebih 
baik dari tahun lepas.haha,
sebernanya tirah dah takberapa ingat sangat 
pasal nak edit2 dalam blog ni. haha ,
dah lama tinggalkan blog la katakan..
tu yang buruk semacam jee..
sekarang ni tirah buat part time kerja kedai buku.
huhu~ cari duit nak buat lesenn.
okeylah, stop aku nak merapu dalam blog buruk ni.
 hahah ~ ada masa tirah tulis lagi,, Bye2,
Keep smile:)



Friday, 11 January 2013

SPM ? Azam Baru ...

ASSALAMUALAIMUM~
Apa khabar semua ? sihat ke ?
fuuhhh!! lama gile tirah tak buka ini blog..
dah buruk mehh~
Haaa...
Tahun ni tahun paling important 
bagi tirah sebabbb.....
tirah calon SPM(SIJILPELAJARANMALAYSIA)
haha..
rasa tak percaya tirah dah form 5...
tak sangka dah jadi senior kt sekolah..
haha...nak buli budak2 form 1..
mesti besttt...
So.... 
tahun ni azam baru tirah nak 
straight A in SPM, lepas tu nak
jadi anak yang rajin ,
patuh pada perintah Allah,rajin buat solat sunat  
and bnyak laa lagii...
tirah dengan bestfriend tirah 
pun kena berusaha lebih keras untuk berjaya...
kami berjanji susah senang bersama-sama...
kami bestfriend forever,
kami tak kan terpisah...
hahahahh~..
tirah harap sangat korang semua doakan 
yang terbaik untuk tirah..
okey la... tirah dah tak tau nak tulis apa..
makin mengarut tirah tulis ni...
harap korang okey dengan penulisan tirah ni..
segala salah silap or bahasa tirah yang kasar ,
 harap korang maafkan tirahh..
BYE :*


p/s : setiap manusia akan berusaha utuk mencapai kejayaan masing-masing, dengan niat kerana Allah..:)

Thursday, 7 June 2012

lawatan ke cameron


Assalamualaikum
apa khabar semua ? sihat ?
harap sihat la erk..
huhu~ dah lama tirah 
tak update blog buruk ni..
makin buruk rasa..haha~
ok back to story..
jeng..jeng..jeng..
baru2 ni sekolah tirah ad 
buat lawatan pergi cameron highland...
wahh..teruja rasa..haha..cameron je kot..
bukan korea,paris or japan..
hahahaha~
tirah n fren tirah pown pergi la mengikuti 
lawatan itu..
exicited la jugak kan..first time pergi lawatan 
dengan kawan rapat..happy sangat..
kami semua bertolak dr sekolah pd jam 4 pagi..
percaya atau tidak ??
haruslah percaya..ini kenyataan ..haha
tirah ngan member janji datang kul 3...
cikgu suruh...tapi pak cik bas lambat 
menyebabkan kitorang bertolak pukul 4..
geram ngan pak cik bas ..tak tepati masa..
sebelum naik bas ..kami semua baca doa
supaya perjalanan kami selamat..
then, tirah n member terus naik bas..
lepas je naik bas kami tidur..
haha~ sambung balik mimpi tidur kat rumah..
beberapa jam kemudian..
kami telah sampai di appartment tempat kami menginap
kami pun masuk la appartment to0...
mandi ,tukar baju semua la..
after that, cikgu bawa kami ke taman bunga..
haha~..ok taman bunga..
then kami pergi la..
sampai2 je at situ..teruja sangat..
bunga2 kat situ cantik n segar2 belaka.
comell sangat..
ap lagi tirah n fren pun bergambar sakan la..
haha~  
kat bawah ni ad beberapa gambar..
take a look..kami tak comel..just suke2..untuk kenanagan :)
bestfriend forever..sayang dorang sangat2..

ok ..buruk..saya tau ! mata aku tgh mengantuk..

cantik kan bunga ros ni.besar n segar~


waahh~ cantik kan bunga ni..love it...
ni gambar last yg tirah nak tunjuk kat semua..
harap suka..haha~.

then ..lepas puas pergi snap pic n jalan2 kat taman bunga td..
cikgu bawa kami semua pergi shopping..
haha~ ni yg paling best,,
tirah ngan member mang shopping sakan,,
macam2 kitorang beli..
kami shopping sampai malam..
 malam to0 kami tak keluar da..
just relax kat appartment..
mang penat malam to0..
ok..story tirah pergi lawatam kat cameron da habis..
nanti ad story menarik lagi tirah at enrty lain plak..
ok semua..
byee..take care...
selamat bercuti..hahah~ 
sayang korng yg sudi lawat blog tirah ni..

Thursday, 22 March 2012

yeahh ! prtama kali jd MC kat sekolah..

Assalamualaikum.....
pe habaq sume ?
sehad ke ?
harap sume sehad la k..
entry kali na ckp sal aq jd pengacara majlis 
kat sekolah..
hohoho~ 
pertama kali uwh jd mc kt skolah..
ahaha~
td ak asew cam sakai jew =='
masa nga bce td ad la ckit kesalahan..
huhuh~ 
biasalah..pertama kali la katakn..
hahah~
best la jgak jd mc nie...
nanti ad peluang na jd mc lg la..
hahah...berangan lebih !
ok pasal ak jd mc da abih da kot..
na ctew len lak ni..hahah...(aq selok +ngade)
td kat skolah aq blaja satu subject jeh..
hahah...best glew..
blaja msa mula2 jeh...
msa yg len uwh ckgu tak msuk..
cikgu busy ngan raptai hari anugerah.
aq ngan geng aq men something
yg amat menyeronokkan..
hahah~
keje aq gelak je ary ni..
senok perut aq gelak pnye pasal..
tp ary ni mang best la !
ok laa...ak da melalut da nie..
k na stop writing ..
hahah~
kbaii semua yg sudi bce..
sayang korang tau.^_^

Saturday, 10 March 2012

YesZ... first test da lepas...huh !

Assalamualaikum...
ap khabar sume? sehad ?
harp2 sehat laa..
entry kali ni about EXAM ...
dgr je sal exam mesti kecut perut..huh
tirah bwu je abih exam...
lega ase...tp risau glew..
tirah jwb exam mcm ta btol..
paper yg paling susah glew is ADD MATH!!
memang tirah tggl la soaln add math uwh..
susah yg amat..
satu kelaz ta ley jawab..hahaha..
paper yg len boley la jawab...harap sgt lulus sume subject..
ta de FAIL...
pas exam cuti satu minggu..
ahaa~ ni yg best nye..
tp tirah tak pegi mane2 kot..
duk umah je..
huh ! agak membosankan..
ok la...na stop menulis..
nanti tirah melalut yg len plak..
hahaha..
ok...papaiii ...
sayaangg yg sudi bce...
<3 korng..:)
harap exam ni dpt bnyk A...amiinnn....